Cursus fondsenwerven

Fondsenwerving Nederland heeft het afgelopen decennium haar kennis en expertise ingezet voor vele maatschappelijke en culturele organisaties. Wij delen deze kennis graag met organisaties die werk willen maken van fondsenwerving.

Zelf succesvol leren fondsenwerven?

Wellicht wilt u zelf een fondsenwervingstraject uitvoeren maar weet u nog niet hoe hier precies invulling aan te geven. Fondsenwerving Nederland biedt verschillende vormen van begeleiding aan stichtingen en verenigingen die zelf aan de slag willen met een fondsenwervingstraject.

Workshops voor groepen (max. 15 personen)

Fondsenwerving Nederland biedt klassikale workshops aan voor groepen van maximaal 15 personen. Tijdens deze worpshops van 2 uur komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Inleiding: fondsenwerving, wat is het en hoe werkt het? (optioneel)
  2. De kern en essentie van het project;
  3. Relevante fondsen zoeken bij het project;
  4. De projectformulering en het opstellen van een sterk projectplan;
  5. De projectbegroting en financieringsmix/het dekkingsplan;
  6. Het PvA voor het fondsenwervingstraject;
  7. Het aanvraagtraject, inclusief de vragenronde;
  8. De administratieve afwikkeling en eindverantwoording.

Afhankelijk van de omvang van de groep en complexiteit van de organisatie/het project kunnen de bovenstaande onderwerpen aan bod komen in 4 tot 6 workshops.

Individuele begeleiding (één-op-één)

Bestuurders, projectleiders, artistiek leiders en projectondersteuners die zelfstandig invulling willen geven aan een fondsenwervingstraject kunnen via Fondsenwerving Nederland één-op-één begeleiding ontvangen gedurende het fondsenwervingstraject (van eerste voorbereiding tot en met de eindverantwoording). De begeleiding wordt geboden in de vorm van tweewekelijkse begeleidingssessies, fysiek of digitaal.

Fondsenwerving uitbesteden?

Wilt u het fondsenwervingstraject geheel uitbesteden? Dat kan! Neem dan contact met ons op voor een gratis scan, zodat wij een inschatting kunnen maken van de slagingskans van het fondsenwervingstraject.

Neem contact met ons op

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.